Danville National Cemetery New Committal Shelter

Fourfront Design provided architectural design to Danville National Cemetery to build a new committal shelter. The former shelter was outdated, too close to the road, and could not function during windy or wintry weather conditions, which no longer was adequate for the cemetery.

The new shelter was designed with a brick exterior, blending with the surrounding buildings at the facility. It also included a engineered composite material exposed ceiling. A full-size equipment storage area was attached with electricity, lights and tape player with speakers. A building identification sign and landscaping was also designed.

The new shelter was built with access to existing sidewalks and also included a new sidewalk attached to a pull off lane adjacent to a current roadway.

  • Client
    Department of Veterans Affairs, Danville National Cemetery
  • Location
    Danville, Illinois
  • Scope
    Architecture
  • Year Completed
    2019
Close Menu